Klager – en 17-årig pige – klagede over billeder på jv.dk og billeder indsat til artiklen ”Dagens ret: Whisky og pigeundertøj” i JydskeVestkysten.

Pressenævnets begrundelse og afgørelse:
I medfør af medieansvarslovens § 49 kan Pressenævnet pålægge redaktøren for det indklagede medie at offentliggøre nævnets kendelse. Det ligger derimod uden for nævnets kompetence at pålægge sletning af billeder og artikler.
Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig omtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse. Det følger videre, at der bør vises særligt hensyn over for personer, som ikke kan ventes at være klar over virkningerne af deres handlinger, jf. punkt B.1 og B.5.
I artiklerne på netavisen jv.dk og i JydskeVestkysten beskrives et arrangement hos undertøjbutikken Change. Billedmaterialet hidrører fra dette arrangement, hvor avisen efter det oplyste var til stede og fotograferede med butikkens samtykke. Pressenævnet lægger til grund, at avisen ikke var bekendt med den af [Klager] omtalte aftale mellem hende og Change om, at der kun måtte offentliggøres et enkelt billede – et gruppebillede – fra arrangementet, og aftalen kan derfor ikke tillægges betydning ved vurderingen af, om avisen ved offentliggørelsen af billederne har tilsidesat god presseskik. Et eventuelt aftalebrud er derfor et anliggende mellem klager og Change.
Pressenævnet finder ikke grundlag for at kritisere avisen for at bringe en artikel med billedillustrationer fra det offentligt tilgængelige arrangement uden at indhente modellens samtykke. Det forhold, at [Klager] kun var 17 år gammel, kan ikke føre til et andet resultat, da der ikke var noget, der tydede på, at hun ikke kunne overskue konsekvenserne af sin deltagelse. Nævnet udtaler derfor ikke kritik. Kendelsen kan i sin fulde ordlyd ses fra Retsinformations afgørelsesdatabase: Sag nr. 11-70-00184.
 

Del på sociale medier ved at klikke her: