Klager – Forsikringsmæglerforeningen som mandatar for Willis, AON Denmark og Mercer – klagede over artiklen ”Lille pensionsmægler bider de store i haserne” i Økonomisk Ugebrev.

Pressenævnets begrundelse og afgørelse:
Det er en betingelse for at klage til Pressenævnet, at klageren har retlig interesse i det forhold, der klages over. Det indebærer, at man som person, virksomhed, organisation eller lignende skal være omtalt, afbildet eller på anden måde identificeret i mediet. Det er ikke tilstrækkeligt blot at have en generel interesse i det emne, der er behandlet.
Der er ikke over for Pressenævnet fremlagt oplysninger om, at Forsikringsmæglerforeningens tre navngivne medlemmer, Willis, AON Denmark og Mercer, har mistet markedsandele til Sejer & Svendsen.
Da Forsikringsmæglerforeningen og foreningens medlemmer herefter ikke selv er direkte eller indirekte identificeret i artiklen, har foreningen og de tre medlemmer ikke en sådan interesse, at der er grundlag for at behandle klagen. Klagen afvises herefter, jf. medieansvarsloven § 43, stk. 2, nr. 2. Det forhold, at de tre medlemmer efter det oplyste har en markedsandel på ca. 70 % af det mæglerbetjente pensionsmarked, kan ikke føre til et andet resultat, idet der i artiklen henvises til ”de store pensionsmæglere” generelt.
Kendelsen kan i sin fulde ordlyd ses fra Retsinformations afgørelsesdatabase: Sag nr. 12-70-00276.

Del på sociale medier ved at klikke her: