Klager – en person – klagede over artiklen ”De gjorde alt for at bryde mig ned” i Hjemmet.

 

Pressenævnets begrundelse og afgørelse:
Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at kritik bør udvises over for nyhedskilderne, i særdeleshed når disses udsagn kan være farvet af personlig interesse eller skadevoldende hensigt. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives er korrekte, jf. punkt A.1 og A.2.
Efter det oplyste rettede skolelæreren, der har udtalt sig til artiklen, selv henvendelse til Hjemmet, og bladet udbetalte et økonomisk honorar for historien. Dette gav bladet anledning til at udvise særlig agtpågivenhed over for kildens historie og vurderinger. Kilden har ifølge Hjemmets oplysninger efterfølgende erkendt at have hentet eksempler på konkrete hændelser fra Internettet, herunder eksempler vedrørende [K].
Pressenævnet finder, at der er grundlag for at kritisere Hjemmet for ikke at have udvist den fornødne kildekritik og kontrolleret historien tilstrækkeligt, hvorved blandt andet klagers historie blev flettet ind i skolelærerens og andres. Nævnet udtaler sin kritik af Hjemmet.
Da Hjemmet i nr. 24/2010 har berigtiget forholdet, finder nævnet ikke grundlag for at pålægge offentliggørelse efter medieansvarslovens § 49. Kendelsen kan i sin fulde ordlyd ses fra Retsinformations afgørelsesdatabase: Sag nr. 2010-6-0992.

Del på sociale medier ved at klikke her: